Ομιλία για τους κινδύνους της θάλασσας και την πρωτοβουλία “Safe Water Sports”

Ομιλία για τους κινδύνους της θάλασσας και την πρωτοβουλία “Safe Water Sports”

Μαϊ 22, 2018
Ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Βελισσάριος Χριστοδούλου μίλησε για τους κινδύνους της θάλασσας και

Ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Βελισσάριος Χριστοδούλου μίλησε για τους κινδύνους της θάλασσας και τον μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό “Safe Water Sports” στους μαθητές των Γενικών Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού τη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, στο Θέατρο του Κολλεγίου. Επίσης ο Δημήτρης Μπόνης, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, παρουσίασε την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα “Safe Water Sports”, που παρέχει πληροφορίες για τις παραλίες και τα βασικά χαρακτηριστικά τους, τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ, τους κανονισμούς ασφαλείας, τις μαρίνες, τα νοσοκομεία και τις λιμενικές αρχές. 

Η μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία “Safe Water Sports” ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του μαθητή του Δημοτικού του Κολλεγίου, Μιχαήλ Πασχαλάκη.

Η παρουσίαση αυτή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, προκειμένου οι μαθητές μας να χαρούν με ασφάλεια τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ απαλείφοντας τους κινδύνους τους.

Επιστροφή