Μαθητές του Κολλεγίου στο 41ο Παγκύπριο Συμπόσιο UNESCO

Μαθητές του Κολλεγίου στο 41ο Παγκύπριο Συμπόσιο UNESCO

Μαϊ 10, 2018
Αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών των Ομίλων UNESCO των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού έλαβαν μέρος στο 41ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικ

Αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών των Ομίλων UNESCO των Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού έλαβαν μέρος στο 41ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον», το οποίο διοργανώθηκε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κύκκου Α΄ της Λευκωσίας στις 19 και στις 20 Απριλίου 2018.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σχολείων της Κύπρου και δύο επιλεγμένων σχολείων από την Ελλάδα. Την πρώτη ημέρα του Συμποσίου παρουσιάστηκαν στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου οι εισηγήσεις των σχολείων με θέματα σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια στο Λύκειο Κύκκου Α΄ της Λευκωσίας και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στον τρόπο προσέγγισης του θέματος του Συμποσίου. Τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες συμμετείχαν σε παράλληλα δημιουργικά εργαστήρια μέσω των οποίων ήρθαν σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση της Κύπρου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών Α. Γάτος, Ν. Ζαχαροπούλου, Π.-Π. Καραδήμας, Γ. Κυριάκος, Σ. Λουκάς, Μ.-Π. Μιγάδης, Φ. Μιχόπουλος, Π. Νικολόπουλος, Γ. Ξυπνητός, Π. Παναγιώτου, Α. Πρωτόγερος, Ε-Ε. Σόρογκα, Δ.-Μ. Στίκα, Λ. Τσαντίλα και οι μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Ε. Γρηγορίου (Α΄), Ι.-Μ. Δαμαλά (Α΄), Β. Εφραίμογλου (ΙΒ1), Γ. Θήλυζας (Β΄), Μ.-Β. Καλογερόπουλος (Β΄), Ε. Παπαλεωνίδα (ΙΒ1), Δ. Στρατοπούλου (ΙΒ1), Ε.-Α. Στρογγύλη (Β΄), Μ. Τεγοπούλου (ΙΒ1), Μ.-Ε. Χαλκιά (ΙΒ1).

Συνοδοί Καθηγητές: κ. Τ.-Κ. Μιχαηλίδης (ΚΑ), κ. Π. Τσίρος (ΚΑ), κ. Ε. Δημητρίου (ΚΨ), κ. Α. Καρακώστα (ΚΨ)

Επιστροφή