Concerto Divertimento. Μία συναυλία-ορόσημο στο Θέατρό μας

Concerto Divertimento. Μία συναυλία-ορόσημο στο Θέατρό μας

Νοε 22, 2017
Το Τμήμα Μουσικής και το Ωδείο του Κολλεγίου πραγματοποίησαν στο Θέατρό μας (3 Νοεμβρίου) μια συναυλία-ορόσημο –σε συνεργασία με τις Επιτροπές Γονέων

Το Τμήμα Μουσικής και το Ωδείο του Κολλεγίου πραγματοποίησαν στο Θέατρό μας (3 Νοεμβρίου) μια συναυλία-ορόσημο –σε συνεργασία με τις Επιτροπές Γονέων (Parents Fund Drive), Αποφοίτων (Alumni Fund Drive) και Γονέων Αποφοίτων (Past Parents Fund Drive), αποστολή των οποίων είναι η στήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών του Σχολείου μας.

Εκατοντάδες μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας και φίλοι του Κολλεγίου έδωσαν το «παρών» στη συναυλία –με τίτλο Concerto Divertimento– και χάρηκαν ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων. Μια μουσική πανδαισία. Μια απολαυστική βραδιά που «έστειλε» ένα πολυσήμαντο «μήνυμα» πολιτισμού, εθελοντισμού και κοινωνικής ευποιίας.

Στη συναυλία συμμετείχαν καθηγητές του Τμήματος Μουσικής (Στέφανος Τσοκάκης, Μιχάλης Εμπέογλου, Δημήτρης Παπαγιαννάκις, Έλενα Βασιλοπούλου), καθηγητές του Ωδείου (Νίκος Μπαλογιάννης, Ισμήνη Μαυρέα), απόφοιτοι (Δημήτρης Καραμάνος, Τατιάνα Αναστασοπούλου) και ο μαθητής Νικήτας Σκάγιαννης-Λαμπράκης.

Το Concerto Divertimento «προλόγισαν» ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Νίκος Τσαβλίρης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μουσικής του Κολλεγίου Στέφανος Τσοκάκης.

Ο Ν. Τσαβλίρης αναφέρθηκε στην ξεχωριστή θέση της μουσικής παιδείας διαχρονικά στο Κολλέγιο. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του Προγράμματος Υποτροφιών, κεντρικού στοιχείου της ξεχωριστής φυσιογνωμίας του Κολλεγίου και ακρογωνιαίου λίθου της κοινωνικής και παιδαγωγικής φιλοσοφίας του.

Ο Στ. Τσοκάκης εξήγησε γιατί το Concerto Divertimento έχει χαρακτηρισθεί «συναυλία-ορόσημο» –ως προς το περιεχόμενό του, ως προς τους ερμηνευτές και ως προς τον σκοπό του. Τόνισε ότι είναι αφιερωμένο στον 50χρονο Κολλεγιακό θεσμό Fund Drive και στους δημιουργούς του –με ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Πλάτωνα Μουσαίο και στον Δημήτρη Καραμάνο, συνιδρυτές του Alumni Fund Drive, το 1967.

Επιστροφή