Εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme στο Κολλέγιο

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme στο Κολλέγιο

Μαϊ 4, 2017
Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) στο Κολλέγιο.

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) στο Κολλέγιο. 

 
  
 
 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι., είπε μεταξύ άλλων:«Το IB εντάχθηκε στο Κολλέγιο πριν από 20 χρόνια. Ήταν κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, ως προς το περιεχόμενο, τη δομή, τη μέθοδο της διδασκαλίας. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό το καινούργιο, το διαφορετικό, το «διεθνές», εδώ, στο Κολλέγιο, μπολιάστηκε με ό,τι συνθέτει την ξεχωριστή «φυσιογνωμία» του Σχολείου μας: τις αρχές και αξίες του, τους θεσμούς του, την εκπαιδευτική-παιδαγωγική-κοινωνική φιλοσοφία του, την παράδοσή του.Το IB στο Κολλέγιο ξεκίνησε το 1996 με 38 παιδιά, 15 εκπαιδευτικούς και 14 μαθήματα στο πρόγραμμά του. Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, έχει 295 μαθητές, 80 εκπαιδευτικούς και 21 μαθήματα στο πρόγραμμά του. Και η εξέλιξη δεν είναι μόνο ποσοτική – είναι πρωτίστως ποιοτική! Αυτό αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στα αποτελέσματα των τελειοφοίτων του IB όσον αφορά την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών– top Πανεπιστήμια κατά το πλείστον! Αλλά και στις εθνικές και διεθνείς διακρίσεις των μαθητών του IB μας –μαζί με τους συμμαθητές τους του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού: ακαδημαϊκές, πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές. Όλες αυτές οι διακρίσεις αποτελούν «καθρέφτισμα» του έργου των εκπαιδευτικών μας, της Διεύθυνσης και –ως προς το IB– όλων των συντελεστών του 20χρονου αυτού εγχειρήματος-επιτεύγματος.»


Χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο κ. Χαράλαμπος Βελλής, πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι. (1989-2003), ο οποίος μίλησε για την προετοιμασία και τη μελέτη ένταξης του ΙΒ στο Κολλέγιο, καθώς επίσης και για το ξεκίνημα, την οργάνωση και τα πρώτα βήματα του Προγράμματος στο Σχολείο μας.

 




Ο κ. Διονύσιος Τσελέντης, Συνδιευθυντής και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, αναφέρθηκε στα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΙΒ, όταν το Πρόγραμμα ήταν ενταγμένο στο Κολλέγιο Αθηνών.



Ο κ. Απόστολος Αθανασόπουλος, Συντονιστής Σχολικών Μονάδων και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, συνέδεσε τη Δήλωση Αποστολής τουΚολλεγίου με την αντίστοιχη Δήλωση του ΙΒ Organization και τα χαρακτηριστικά του μαθητή του Κολλεγίου με το IB Learner Profile. Παράλληλα τόνισε αριθμητικούς και ποιοτικούς δείκτες της επιτυχούς ένταξης του IBDP στο Κολλέγιο. Προβλήθηκε επίσης βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Andrian Kearney, Director of IB World Schools.

H κ. Σοφία Αρδιτζόγλου, IBDP Coordinator, έκανε μια σύντομη εισαγωγή στην εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε παρουσιάσεις των έξι ομάδων μαθημάτων του IBDP (Modern Greek, English, Social Sciences, Mathematics, Natural Sciences, The Arts), του μαθήματος της Θεωρίας της Γνώσης, του Εκτεταμένου Δοκιμίου και του Προγράμματος Δημιουργικότητα-Δραστηριότητα-Κοινωνική Προσφορά (Creativity-Activity-Service, CAS).

Οι παρουσιάσεις αυτές, που χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη δημιουργικότητα και πρωτοτυπία, δραματοποιούσαν σκηνές από τη μαθητική ζωή στο Σχολείο, αποτύπωναν με ευφάνταστο τρόπο τις απόψεις των μαθητών για τα οφέλη που αποκομίζουν από το Πρόγραμμα IB και συνοδεύονταν από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού που έδινε μια ολοκληρωμένη εικόνα του Προγράμματος IB στο Κολλέγιο. 

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχε η απόφοιτος του IB Ναταλία-Ελένη Τσάλλη ’10, συνοδευόμενη από εξαμελή ορχήστρα καθηγητών Μουσικής του Κολλεγίου και του Ωδείου.

Η εορταστική εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση έργων τέχνης μαθητών του IB στο φουαγιέ του Θεάτρου.

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις των μαθητών από την εκδήλωση στους παρακάτω συνδέσμους:

Επιστροφή