Commencement 2014

Commencement 2014

Ιουλ 16, 2014
Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, η 85η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού.

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, η 85η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού.

Περισσότεροι από 3.000 γονείς, συγγενείς και φίλοι, εκπαιδευτικοί και απόφοιτοι του Κολλεγίου χειροκρότησαν τους 342 τελειοφοίτους στην κορυφαία στιγμή της σχολικής τους διαδρομής.

Η Τελετή έγινε στα προπύλαια του ιστορικού Μπενακείου Διδακτηρίου στο Ψυχικό.

Μετά την καθιερωμένη παρέλαση εκατοντάδων αποφοίτων διαφορετικών γενεών ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Καθηγητής κ. Σπύρος Πολλάλης απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο εξήρε την ιδιαίτερη σημασία της Τελετής Αποφοίτησης: Για τους μαθητές, που ολοκληρώνουν όχι, απλώς, ένα κύκλο σπουδών, αλλά μια καθοριστική φάση της ζωής τους, και βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας. Για τους γονείς τους. Για τους δασκάλους τους.

Ο κ. Πολλάλης ευχήθηκε στους τελειοφοίτους επιτυχία στη συνέχιση των σπουδών τους και στις επαγγελματικές δραστηριότητές τους, ευτυχία στην προσωπική τους ζωή και ενεργό παρουσία-προσφορά στην κοινωνία.

Ακολούθησε η βράβευση από τον κ. Πολλάλη του αποφοίτου του Σχολείου κ. Μηνά Εφραίμογλου με τη διάκριση «President’s Award» για τις μακροχρόνιες, εξαίρετες υπηρεσίες του προς το Κολλέγιο.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ένα γεγονός-ορόσημο στην ιστορία του ΕΕΙ: την έναρξη λειτουργίας του Πρότυπου Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς» στις 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλίες από εκπροσώπους της τάξης του 2014, με την απονομή βραβείων σε μαθητές και μαθήτριες, και με την επίδοση των διπλωμάτων αποφοίτησης από τον Συνδιευθυντή κ. Διονύση Τσελέντη του Κολλεγίου Αθηνών και τον Συντονιστή των Σχολικών Μονάδων του Κολλεγίου Ψυχικού κ. Απόστολο Αθανασόπουλο.

Μετά την Τελετή πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό δείπνο των παλαιών και των νέων αποφοίτων. Το δείπνο υπογράμμισε, με τον δικό του τρόπο, το κεντρικό μήνυμα της ετήσιας αυτής γιορτής του Κολλεγίου: μήνυμα αδιάσπαστης συνέχειας, ενότητας και προοπτικής για ένα ιστορικό Σχολείο, που συμπληρώνει 88 χρόνια δραστηριότητας και συμβολής στην ελληνική παιδεία, στην ελληνική κοινωνία.

Επιστροφή