Υπαίθρια Έκθεση Γλυπτών του Γ. Ζογγολόπουλου στο Κολλέγιο Αθηνών

Ιουν 6, 2023

Την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης γλυπτών του Γιώργου Ζογγολόπουλου στην Bookis Plaza του Κολλεγίου Αθηνών. Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Αννίκα Παπαντωνίου και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75 υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου σε ένα υψηλής αισθητικής υπαίθριο μουσείο με δέκα γλυπτά μεγάλης κλίμακας του Ζογγολόπουλου. Η πρωτότυπη αυτή έκθεση με τίτλο «Αγωγή Ζωής» παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στον φυσικό χώρο εκπαιδευτικού οργανισμού.

Ο President Κώστας Συνολάκης ΄75 καλωσόρισε τους εκατοντάδες επισκέπτες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο η έκθεση πρόκειται να επεκταθεί στα δύο φουαγιέ του Θεάτρου του Κολλεγίου και θα εμπλουτισθεί με μικρότερης κλίμακας γλυπτά, ζωγραφικά έργα, αρχειακό υλικό και προσωπικά αντικείμενα του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Χρήστος Κίττας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και την πρωτοτυπία της ιδέας υλοποίησης αυτής της έκθεσης. 

Για την έκθεση μίλησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου Νίκος Θεοδωρίδης, η επιμελήτρια της έκθεσης, αρχαιολόγος και ιστορικός της τέχνης Ίρις Κρητικού και ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος, έργο του οποίου ερμήνευσε Κουαρτέτο Εγχόρδων Καθηγητών του Ωδείου του Κολλεγίου Αθηνών. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε τέλος ο Δήμαρχος Φιλοθεης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης.

Θερμές ευχαριστίες του Κολλεγίου Αθηνών και του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου εκφράσθηκαν προς τον συλλέκτη και χρηματιστή Ζαχαρία Πορταλάκη, για τον δανεισμό έργων της συλλογής τους για τις ανάγκες της έκθεσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. Πρέσβης της Σλοβακίας Marcela Hanusová, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και η Αντιδήμαρχος Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, μέλη του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και της Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Κολλεγίου, μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, η υπεύθυνη της Συλλογής Ζ. Πορταλάκη Έλια Πορταλάκη, ο απόφοιτος του 1991 και γονέας μαθητών του Σχολείου μας εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης και η σύζυγός του Δέσποινα Πιστιόλη, οι οποίοι μέσω του Evangelos Pistiolis Foundation στήριξαν την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, εικαστικοί, συλλέκτες έργων τέχνης, φίλοι, απόφοιτοι του Κολλεγίου κ.ά.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και του Ιδρύματος Ευάγγελου Πιστιόλη. Η ασφάλιση των γλυπτών της έκθεσης είναι προσφορά της Karavias Underwriting Agency. 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 210 6798169 ή στο

[email protected] τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

1 Ιουνίου - 20 Ιουλίου: Τετάρτη και Πέμπτη, 5.00 μ.μ. - 7.00 μ.μ. με παράλληλη ξενάγηση

16 Ιουνίου - 20 Ιουλίου: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. - 4 μ.μ. ελεύθερη περιήγηση

Τετάρτη 14/6, Πέμπτη 15/6 και Τετάρτη 12/7 η έκθεση θα είναι κλειστή.

Επιστροφή