18η Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics 2021

Δεκ 6, 2021

Την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics, τα Special Olympics Hellas σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, διοργάνωσαν αγώνες basketball Unified 3x3, παιχνίδια μεικτών ομάδων, στο Αγγελικούσειο Κλειστό Γυμναστήριο και Χανδρείο Αθλητικό Κέντρο στο Ψυχικό.

Συμμετείχαν αθλητές των Special Olympics, από τα SOH Αγ. Δημητρίου, SOH Νίκαιας, SOH Γκράβας και του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Play Unified: Learn Unified» που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβης κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Διευθύντρια των Special Olympics Hellas, κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η κ. Αικατερίνη Ποταμιάνου, και ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ΄75.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης έγινε εκτενής αναφορά στο έργο και την προσφορά του πρόσφατα εκλιπόντος ιδρυτή και επί δεκαετίες Επίτιμου Προέδρου των Special Olympics και μέλους του Σωματείου του ΕΕΙ, Ανδρέα Ποταμιάνου x52, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Καθοριστική ήταν η συμβολή, η εθελοντική προσφορά και η οργανωτική υποστήριξη όλων των μελών του “A” Association του Κολλεγίου.

To πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές των Γυμνασίων Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ακολουθώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υποβλήθηκαν και σε διαγνωστικό έλεγχο για τον Covid-19.

 

Επιστροφή