Ημέρα των Ιδρυτών του Κολλεγίου Αθηνών

Οκτ 18, 2021

Με την καθιερωμένη λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών άρχισαν τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 οι εορτασμοί για την Ημέρα των Ιδρυτών του Κολλεγίου Αθηνών, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και της Διεύθυνσης του Σχολείου.

Για το σημαντικό έργο προσφοράς όλων των ανθρώπων που συνέβαλαν στη δημιουργία του Σχολείου και στην ανάδειξή του ως Κέντρου Εκπαιδευτικής – Παιδαγωγικής Αριστείας μίλησε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΙ κ. Αννίκα Παπαντωνίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, όλα τα επιτεύγματα του Κολλεγίου, κατά τα 96 χρόνια που έχουν περάσει από την ίδρυσή του, οφείλονται σε ανθρώπους. Aνθρώπους που πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε, προσπαθώντας να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Στην ομιλία του, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ΄75 διάβασε ένα απόσπασμα από τη διαθήκη του «πατέρα του Κολλεγίου» Στεφάνου Δέλτα προς τα παιδιά του, στην οποία σημείωνε πως το σημαντικότερο έργο που άφησε πίσω του ήταν η συμβολή του στην οικοδόμηση του Κολλεγίου Αθηνών. Ο κ. Συνολάκης τόνισε ότι ο Στέφανος Δέλτα μαζί με άλλους φωτισμένους ανθρώπους μοιράζονταν το πάθος για τη διαπαιδαγώγηση των Ελληνόπουλων και δημιούργησαν ένα Σχολείο, στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης διεθνώς.

Ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Η 18η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα των Ιδρυτών του Κολλεγίου», στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών και εμπνευστών του Σχολείου μας, καθώς την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 1925 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Κολλεγίου και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα, άρχισαν τα μαθήματα.

Επιστροφή