Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Απρίλιος 2021

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Απρίλιος 2021

Απρ 2, 2021

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να ενισχύσει την αγάπη για το διάβασμα. Η Βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχε και τη φετινή χρονιά, προσαρμόζοντας τις δράσεις μας στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19.

Την εβδομάδα 29/3 - 2/4, στα ηλεκτρονικά μαθήματα της Βιβλιοθήκης, υλοποιήθηκαν δώδεκα διαφορετικές δραστηριότητες - εκπλήξεις που είχαν στόχο να ενισχύσουν την αγάπη και την ενασχόληση των παιδιών με το βιβλίο.

Κάθε μέρα για το κάθε τμήμα νηπίου και προνηπίου υπήρχε μια διαφορετική μικρή έκπληξη, όπου οι μαθητές θα μπορούσαν να παίξουν, να σκεφτούν και να δημιουργήσουν παρέα με ένα βιβλίο. Οι μαθητές ενημερώνονταν  για την έκπληξη της ημέρας με μήνυμα στο MS Teams λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος.

Στη μεγάλη γιορτή των παραμυθιών ήταν όλοι καλεσμένοι για να παίξουν και να ανακαλύψουν τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται μέσα στις σελίδες των βιβλίων, γι' αυτό και από την ψηφιακή μας παρέα δεν έλειψαν οι γονείς!

Επιστροφή