Ομιλία για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ομιλία για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Νοε 19, 2020
Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών και ενημερωτικών ομιλιών που διοργανώνει το Σχολείο, την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου και ώρα 6.15 μ.μ. πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ομιλία του Διευθυντή Πληροφορικής και Ψηφιακής Εκπαίδευσης κ. Βασίλειου Οικονόμου με θέμα:

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω; Ενημέρωση, Κανόνες μα πάνω από όλα «Μέτρον Άριστον»

Η ομιλία έθεσε το φλέγον σύγχρονο ζήτημα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο: Την ασφάλεια στο Διαδίκτυο μέσα από δημιουργικές και ουσιαστικές πλοηγήσεις.

Σκοπός ήταν η ενημέρωση αλλά κυρίως ο προβληματισμός των γονέων και μέσω αυτών των μαθητές, σε όποια ηλικιακή ζώνη και αν ανήκουν. Να αναλογισθούν ότι αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο (από αυτόν που έχουν να διαθέσουν) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ψηφιακά παιχνίδια, την τηλεόραση και τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα, σχεδόν καθημερινά, δεν απομένει αρκετός για σημαντικές δράσεις, που είναι χρήσιμες για μια ισορροπημένη και ποιοτική ζωή.

Την ομιλία προλόγισε η διασχολική συντονίστρια του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κ. Μάγια Αλιβιζάτου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης.


Επιστροφή