Ο Nicholas Gage, κεντρικός ομιλητής στην Τελετή Αποφοίτησης 2019

Ο Nicholas Gage, κεντρικός ομιλητής στην Τελετή Αποφοίτησης 2019

Ιουλ 8, 2019
Μετά από πολλά χρόνια, το Κολλέγιο Αθηνών φιλοξενεί και πάλι διακεκριμένους ομιλητές κατά την ετήσια Τελετή Αποφοιτήσεως. Tην Πέμπτη, 11 Ιουλίου, έχουμε την χαρά και τιμή να υποδεχτούμε τον Ελληνοαμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Nicholas Gage (Νικόλας Γκατζογιάννης), ως κεντρικό ομιλητή του Commencement 2019.

Μετά από πολλά χρόνια, το Κολλέγιο Αθηνών φιλοξενεί και πάλι διακεκριμένους ομιλητές κατά την ετήσια Τελετή Αποφοιτήσεως.

Tην Πέμπτη, 11 Ιουλίου, έχουμε την χαρά και τιμή να υποδεχτούμε τον Ελληνοαμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Nicholas Gage (Νικόλας Γκατζογιάννης), ως κεντρικό ομιλητή του Commencement 2019.

Γνωστός παγκοσμίως για το πολυβραβευμένο έργο του «Ελένη», ο Nicholas Gage γεννήθηκε το 1939 στο χωριό Λιάς της Θεσπρωτίας και το 1949, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου, διέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζει έως σήμερα.

Σπούδασε με υποτροφία στη Σχολή Δημόσιας Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και το 1964 έλαβε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ερευνητικός δημοσιογράφος στο πρακτορείο Associated Press και τις εφημερίδες Boston Herald Traveler, Wall Street Journal και New York Times.

Ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που απέκτησε πρόσβαση στις ηχογραφημένες συνομιλίες του Προέδρου R. Nixon στο σκάνδαλο Watergate και αυτός που αποκάλυψε τον ρόλο του Αντιπροέδρου S. Agnew σε σκάνδαλα διαφθοράς και οδήγησε τελικά στην παραίτησή του.

Ως ανταποκριτής στο εξωτερικό έχει καλύψει πολλούς πολέμους. Έχει γράψει βιβλία για το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών και την πολιτική διαφθορά.

Το βιβλίο «Ελένη» αναφέρεται στη μητέρα του η οποία εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου από τους αντάρτες του «Δημοκρατικού Στρατού». Έχει μεταφραστεί σε 32 γλώσσες και έχει λάβει το πρώτο βραβείο από την Βασιλική Λογοτεχνική Εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας. Το έργο, μεταφέρθηκε με επιτυχία και στον κινηματογράφο.

Ο Nicholas Gage ήταν επίσης συμπαραγωγός της πολύ επιτυχημένης ταινίας «Ο Νονός 3», που είχε προταθεί το 1994 για επτά βραβεία Όσκαρ, μεταξύ αυτών και της Καλύτερης Ταινίας.

Η ομιλία του θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα μας στο Facebook (@AthensPsychicoCollege).

Επιστροφή