To Κολλέγιο Ψυχικού στο Πρόγραμμα Speak Truth to Power

To Κολλέγιο Ψυχικού στο Πρόγραμμα Speak Truth to Power

Απρ 22, 2019
Στο Κολλέγιο Ψυχικού εφαρμόζεται από διετίας το παγκοσμίου κλάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» (Speak Truth to Power) του

Στο Κολλέγιο Ψυχικού εφαρμόζεται από διετίας το παγκοσμίου κλάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» (Speak Truth to Power) του Κέντρου Robert Francis Kennedy Human Rights, το οποίο τελεί στη χώρα μας υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Τα δύο αυτά χρόνια εφαρμογής του Προγράμματος, το Σχολείο έχει αναπτύξει ποικιλία ακαδημαϊκών και εξωδιδακτικών δράσεων που δίδουν την ευκαιρία για σύναψη σχέσεων συνεργασίας με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Σε αυτό το πλαίσιο το Κολλέγιο Ψυχικού είχε την εξαιρετική τιμή να προσκληθεί από τα Εκπαιδευτήρια Ώθηση να συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Παλαιά Βουλή την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 με θέμα: «Ένας διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στην εκδήλωση αυτή το Κολλέγιο συμμετείχε με την εκφώνηση ρητορικών δοκιμιών, εμπνευσμένων από την ρήση του John Fitzgerald Kennedy: «Ένα έθνος αποκαλύπτει τον εαυτό του όχι μόνο από τους ανθρώπους που παράγει αλλά και από τους ανθρώπους που τιμά, από τους ανθρώπους που θυμάται».

Στις σχολικές μονάδες του Λυκείου και του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού διοργανώθηκε ειδικός ενδοσχολικός ρητορικός διαγωνισμός, στον οποίον διακρίθηκαν 4 μαθήτριές μας, 2 από κάθε σχολική βαθμίδα. Οι μαθήτριες ήταν: Σωφρονία-Ευφροσύνη Βουδούρη Β’ Γυμνασίου, Χαρίκλεια Μωραϊτάκη Γ’ Γυμνασίου, Βασιλική Μαραμαρίδου Β’ Λυκείου και Παρέσσα Μαρμαρίδου Β’ Λυκείου. Οι μαθήτριές μας εκφώνησαν το ρητορικό τους δοκίμιο με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Το Κολλέγιο Ψυχικού εκπροσώπησαν η κ. Αναστασία Παπακωστοπούλου, Διευθύντρια Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλάτος, Διευθυντής Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού. Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός του Διευθυντή/President του Κολλεγίου κ. Richard Jackson.

Τις μαθήτριες συνόδευσε και προγύμνασε ο κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, καθηγητής φιλόλογος του Κολλεγίου Ψυχικού, υπεύθυνος και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία». 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας το Κολλέγιο Ψυχικού έδωσε το παρόν σε ένα ταξίδι ανθρωπιάς στο ακριτικό Καστελόριζο μαζί με την ΜΚΟ Axion Hellas, στον 7ο διάπλου της Οργάνωσης στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα. Εκεί παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου του νησιού το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία». 

 

 

Axion Hellas σε συνεργασία με το Νηπαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» -  Βιβλία στην Άγονη Γραμμή

Κατά τον Διάπλου, δόθηκαν βιβλία στη σχολική βιβλιοθήκη του Καστελόριζου αλλά και σε κάθε παιδί του νησιού ξεχωριστά. Τα βιβλία αυτά είχαν συγκεντρώσει μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς» στο πλαίσιο της δράσης «Βιβλία στην Άγονη Γραμμή». Παρούσα στην αποστολή ήταν και η δασκάλα του Νηπιαγωγείου μας και μέλος της Axion Hellas κ. Θεοδώρα Βαφειαδάκη.

 

 

 

 

Επιστροφή