Ελληνο-Κινεζικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Κολλέγιο

Ελληνο-Κινεζικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Κολλέγιο

Φεβ 1, 2019
Με στόχο την εξωστρέφεια και τη σύσφιξη των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων, το Τμήμα Κινεζικής Γλώσσας των Ειδικών Προγραμμάτων του ΕΕΙ και οι Σύλλογοι Γον

Με στόχο την εξωστρέφεια και τη σύσφιξη των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων, το Τμήμα Κινεζικής Γλώσσας των Ειδικών Προγραμμάτων του ΕΕΙ και οι Σύλλογοι Γονέων όλων των βαθμίδων του Κολλεγίου, διοργάνωσαν την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, το Ελληνο-κινεζικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Άνοιξης στο Θέατρο Χωρέμη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της πόλης Hangzhou στην Κίνα, οι οποίοι, φορώντας πολύχρωμες παραδοσιακές στολές της χώρας τους παρουσίασαν διάφορα έθιμα του κινεζικού πολιτισμού, μουσική, χορό, πολεμικές τέχνες, την τέχνη του τσαγιού, καλλιγραφία κ.ά.

 

 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν και μαθητές από το Κινεζικό Τμήμα του Σχολείου μας, οι οποίοι εντυπωσίασαν το κοινό απαγγέλλοντας την «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη στην κινεζική γλώσσα! 

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το τραγούδι «Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζηδάκη, το οποίο διασκεύασαν μουσικά με παραδοσιακά όργανα, Κινέζοι μαθητές, τους οποίους συνόδεψαν Έλληνες συμμαθητές τους στον χορό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο εκδότης της εφημερίδας “China Greece TimesShaobo Yang. Από την κινεζική αποστολή, χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Hu Debin, Υπουργός του Ενιαίου Μετώπου Εργασίας στην Hanghzou και η κα Ying Qiulin, Πρόεδρος του Ελληνο-κινεζικού Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου. Από την πλευρά του Κολλεγίου, μίλησαν ο Διευθυντής/President κ. Richard L. Jackson και ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ κ. Απόστολος Αθανασόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αυτού Εξοχότης Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κα Ζhang Qiyue, συνοδευόμενη από τους κ.κ. Wang Qiang, Αναπληρωτή επικεφαλής Αποστολής της Πρεσβείας και Wang Chao, Πολιτιστικό Ακόλουθο.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Γιώργος Κωνσταντέλλης, γονέας μαθητών του Κολλεγίου, που συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία του Προγράμματος Κινεζικών στο Κολλέγιο το 2008, και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο σε σχολείο στην Ελλάδα.

 

 

Επιστροφή