Νέος Διευθυντής/President

Νέος Διευθυντής/President

Σεπ 7, 2017
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ανακοινώνουμε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού-Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ.

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση  ανακοινώνουμε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού-Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς» έχει αναλάβει ο Richard Lee Jackson, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Καθηγητή Σπύρο Πολλάλη, ο οποίος αποχώρησε με την ολοκλήρωση επταετούς θητείας.

Ο Richard Jackson σπούδασε στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ Princeton (AB) και Tufts (Master’s in International Relations - Fletcher School of Law and Diplomacy).

Επί 30 χρόνια ακολούθησε διπλωματική σταδιοδρομία, η οποία περιελάμβανε εκπροσώπηση των ΗΠΑ σε διάφορους τομείς και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Κατά το διάστημα 1972-1977 υπηρέτησε στην Ελλάδα ως Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη και ως Εμπορικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η δραστηριότητά του στον χώρο της εκπαίδευσης αναπτύχθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (Executive Director for Diplomatic Studies & Training, Dean of Area Studies-Foreign Service Institute, κ.ά.). Το 1999 –μετά την ολοκλήρωση της διπλωματικής σταδιοδρομίας του– ανέλαβε President του Anatolia College και του American College of Thessaloniki-ACT στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του επί 11 συνεχή χρόνια. Το 2009 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών από το ACT. Η ενασχόλησή του με εκπαιδευτικά θέματα είχε και ευρύτερη διάσταση (President-Association of American International Colleges & Universities, κ.ά.). Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και πολλών μελετών και άρθρων, αναφερομένων, μεταξύ άλλων, και στην εκπαίδευση.

Εκ μέρους ολόκληρης της Κολλεγιακής οικογένειας συγχαίρουμε τον Richard Jackson και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επιτέλεση του έργου του.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

και

το Board of Trustees

Επιστροφή