Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σεπ 7, 2017
Συγχαρητήρια! Συνέχεια Σπουδαίων Επιτυχιών των αποφοίτων μας Στις 24 Αυγούστου δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογικές βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια!

 

 Συνέχεια Σπουδαίων Επιτυχιών των αποφοίτων μας

 

Στις 24 Αυγούστου δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογικές βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όπως προκύπτει από μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων αυτών, για μια ακόμη χρονιά, οι απόφοιτοι του Κολλεγίου διέπρεψαν! Το ποσοστό επιτυχίας των αποφοίτων 2017 του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού ήταν πολύ υψηλό (92 % του συνόλου των μελών της τάξης που επιδίωξαν την εισαγωγή τους σε ελληνικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

 

Οι περισσότεροι απόφοιτοί μας εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές σχολές της πρώτης προτίμησής τους.

 

Σημειώνεται ότι το 30,4 % των αποφοίτων μας Γενικού Λυκείου υπέβαλαν αίτηση και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού –κυρίως των ΗΠΑ και της Βρετανίας– και έγιναν δεκτοί στο σύνολό τους.

 

Εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις των αποφοίτων μας του IB: 98 % έγιναν δεκτοί σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, στα οποία εισήχθησαν απόφοιτοί μας του 2017:    Princeton, MIT, Yale, Brown, Columbia, Upenn, Cornell, Johns Hopkins, Tufts  κ.ά. (ΗΠΑ), Cambridge, Oxford University, LSE, Imperial, Kings College, UCL, Durham, Bath, Warwick, Newcastle, Surrey κ.ά. (Βρετανία).

 

Αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων, με πληρέστερη επί μέρους πληροφόρηση σχετικά με την εισαγωγή των αποφοίτων 2017 του Κολλεγίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα περιλαμβάνεται στην Ετήσια Έκθεση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος 2016-2017.

Επιστροφή