Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Φυσικές Επιστήμες και Ηθική στον Αριστοτέλη»

Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Φυσικές Επιστήμες και Ηθική στον Αριστοτέλη»

Μαϊ 8, 2017
Τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συνδιοργάνωσαν Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Φυσικές Επιστήμες και Ηθική στον Αριστοτέλη», που πραγματο

Τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συνδιοργάνωσαν Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Φυσικές Επιστήμες και Ηθική στον Αριστοτέλη», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Απριλίου στο Θέατρο Χωρέμη, στις εγκαταστάσεις του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Ψυχικό.

Επιστημονικός σύμβουλος του Συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Κάλφας, ο οποίος καθοδήγησε με ουσιαστικό τρόπο τις ομάδες των σχολείων στην επιλογή των θεμάτων και στη βιβλιογραφική έρευνα. Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος μαθητές των Λυκείων  Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, του Αρσακείου Γενικού Λυκείου (Κλασικού), του Γενικού Λυκείου «Ώθηση», των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, του Γενικού Λυκείου Κρεστένων Ηλείας, του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης και του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.
Κατά την έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Συνδιευθυντής και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών κ. Διονύσιος Τσελέντης και ο Συντονιστής σχολικών μονάδων και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κ. Απόστολος Αθανασόπουλος. Στη συνέχεια ο κ. Βασίλειος Κάλφας με την εναρκτήρια ομιλία του εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο θέμα του Συνεδρίου.



Τις συνεδρίες – δύο για τον τομέα της Ηθικής και μία για τον τομέα των Φυσικών Επιστημών – συντόνισαν οι Προϊστάμενοι Ιστορίας και Κοινωνικών Σπουδών, Ελληνικής Γλώσσας και Φυσικών Επιστημών του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού. Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν προετοιμάσει υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών – Συμβούλων τους. Κατά γενική ομολογία οι εισηγήσεις των μαθητών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και  το Συνέδριο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Επιστροφή