Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Κολλέγιο

Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Κολλέγιο

Μαρ 9, 2017
Τις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Ψυχικό επισκέφτηκε την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ.

Τις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Ψυχικό επισκέφτηκε την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ του Ε.Ε.Ι, κ. Αλ. Σαμαρά, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τον President, καθηγητή Σπ. Πολλάλη, τους επικεφαλής των σχολικών μονάδων Αθηνών κ. Δ. Τσελέντη και Ψυχικού κ. Α. Αθανασόπουλο, την προϊσταμένη διασχολικού τμήματος Αγγλικών κα. Μ. Βέργου, τον επικεφαλής του Προγράμματος Υποτροφιών κ. Δ. Καραμάνο και την Executive Director του Ιδρύματος Fullbright in Greece, κα. Α. Ζενέτου, ο κ. Pyatt επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς», το Μπενάκειο Διδακτήριο, τη Βιβλιοθήκη και το Informatics Center. 

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρέσβης συμμετείχε σε ενημερωτική σύσκεψη για εκπαιδευτικά θέματα. Κατά την ξενάγηση του στο Νηπιαγωγείο, ο κ. Pyatt ενημερώθηκε για την εφαρμογή του προγράμματος «Αξία του μήνα» καθώς και τη διαδικασία εισαγωγής της τεχνολογίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μικρών μαθητών.

Στο Μπενάκειο Διδακτήριο ο Αμερικανός πρέσβης ενημερώθηκε για την ιστορία του κτιρίου και τους παραδοσιακούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και τις Η.Π.Α. μέσω του Κολλεγίου, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στιγμιότυπα από τη μουσική πρόβα που έκαναν οι μαθητές του ομίλου Μουσικής. 

Επιστροφή