Τα Nέα μας

Πρόκριση μαθητριών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον τελικό του Μαθητικού Διαγωνισμού STEM STARS GREECE

Πρόκριση μαθητριών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον τελικό του Μαθητικού Διαγωνισμού STEM STARS GREECE

Μαρ 16, 2021

Οι ακόλουθες μαθήτριες του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό του μαθητικού διαγωνισμού STEM STARS GREECE

- Η μαθήτρια Γεωργία Παπαδοπούλου της Γ΄ τάξης του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών με την εργασία της με τίτλο «Μέτρηση κρατήρων στον πλανήτη Ερμή».

- Οι μαθήτριες Μυρτώ-Βασιλική Αλεξοπούλου, Παυλίνα Ρεφενέ και Αμαλία-Χριστίνα Τουτζιαρίδη με την ομαδική εργασία τους με τίτλο”Mood Diary: An Application to improve our mood and mental health”.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo και εντάσσεται στη σειρά προγραμμάτων που υποστηρίζει η Πρεσβεία των Η.Π.Α για τον εορτασμό των 200 Χρόνων Φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο εν λόγω διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και έχει σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές/τριες 14 έως 18 ετών με ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).

Η τελική αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, θα γίνει το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στο πλαίσιο του Athens Science Virtual Festival.

Την Κυριακή, 28 Μαρτίου οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους διαδικτυακά στο κοινό του φεστιβάλ. Η ανακοίνωση των νικητών/τριών θα γίνει σε ειδική τελετή βράβευσης την Κυριακή 28 Μαρτίου, 16:00-17:00.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας και Καλή Επιτυχία στην τελική αξιολόγηση!

Επιστροφή