Τα Nέα μας

Συμμετοχή του Ομίλου Περιβάλλοντος του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους KINDERDOCS FESTIVAL

Νοε 11, 2019

Την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 οι μαθήτριες και μαθητές, που την περσινή χρονιά συμμετείχαν στον Όμιλο Περιβάλλοντος του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, Κίμωνας Σουραβλάς , Αλέξανδρος Γιαννουσάκης Θεόδωρος Χατζήμπεης, Ελένη Καμπάνη,  Βίβιαν Καρατζαφέρη και Νεφέλη Μωραϊτίνη καθώς και η υπεύθυνη του Ομίλου, καθηγήτρια Αγγλικών κα Μαριάνθη Γιαννακοπούλου, πήραν μέρος  στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Σκοπός του φεστιβάλ ήταν να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουν νέους τρόπους επικοινωνίας. Κάθε ταινία που προβλήθηκε, στάθηκε αφορμή για δημιουργικό διάλογο με στόχο τη δημιουργία  νέων, σκεπτόμενων θεατών. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ομίλου συμμετείχαν στο Φεστιβάλ αυτό, ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών, διότι την περσινή χρονιά είχαν κερδίσει το πρώτο βραβείο στον  Διεθνή Διαγωνισμό φωτορεπορτάζ με τη φωτογραφία τους για τη δράση της κομποστοποίησης.

 

 

 

Οι μαθητές μας  παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Inventing Tomorrow» με θέμα το περιβάλλον και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και παιδιών σχετικά με τη δική τους συμμετοχή και την εμπειρία τους στο δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον».  

Η συμμετοχή του σχολείου μας απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και ευχές να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος με τον ίδιο ζήλο.

 

Επιστροφή