Τα Nέα μας

Εορτασμός Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Εορτασμός Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Νοε 11, 2019

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, τα τμήματα Γαλλικών και Γερμανικών του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών πραγματοποίησαν μια κοινή δράση. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της 5ης τάξης που διδάσκονται Γερμανικά, ως 2η Ξένη Γλώσσα, επισκέφτηκαν, στις αίθουσές τους,  τους συμμαθητές τους που διδάσκονται Γαλλικά. Βασικός  στόχος της δράσης αυτής ήταν να επικοινωνήσουν οι μαθητές χρησιμοποιώντας τη νέα ξένη γλώσσα που διδάσκεται ο καθένας. Έτσι, οι μαθητές, με τη βοήθεια των συμμαθητών τους, έμαθαν να συστήνονται και στις δύο γλώσσες και ήρθαν σε επαφή με χαρακτηριστικά πολιτισμικά στοιχεία των γερμανόφωνων και των γαλλόφωνων λαών. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση για τη σπουδαιότητα των ξένων γλωσσών στην σημερινή εποχή τόσο για τον κάθε άνθρωπο χωριστά όσο και για την κοινωνία ευρύτερα.

 

 

Στο ίδιο πλαίσιο οι μαθητές  των Γερμανικών της 6ης τάξης του Δημοτικού  Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών συναντήθηκαν την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου με τους μαθητές  των Γερμανικών της 5ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού. Τόπος συνάντησης ορίστηκε η σκακιέρα στο στο δάσος του Σχολείου μας. Στόχος της δράσης ήταν να επικοινωνήσουν οι μαθητές της 6ης τάξης με τους μαθητές της 5ης τάξης και να αντιμετωπίσουν, από κοινού, μια πρόκληση, τους περίφημους γερμανικούς γλωσσοδέτες.  Οι μαθητές, τις ημέρες που προηγήθηκαν της δράσης, διερεύνησαν τους γερμανικούς γλωσσοδέτες και αναζήτησαν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, τους πιο αστείους από αυτούς. Κατόπιν προπονήθηκαν κατάλληλα, μόνοι τους, αλλά και συνεργαζόμενοι με τους συμμαθητές τους, με στόχο να παρουσιάσουν τους γλωσσοδέτες στους υπόλοιπους συμμαθητές τους με επιδεξιότητα, δηλαδή γρήγορα και με ορθή εκφορά. Η δράση ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Οι μαθητές  συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ενθαρρύνοντας και  χειροκροτώντας τους συμμαθητές τους.

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, που διδάσκονται Γερμανικά, χάρηκαν και τις δύο δράσεις, οι οποίες τους βοήθησαν να κατανοήσουν τη σημασία που έχει η γνώση ξένων γλωσσών.

Επιστροφή