Τα Nέα μας

       Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Οκτ 16, 2019

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Στο πλαίσιο του PYP που ευνοεί τη συνεργασία μεταξύ των σχολικών μονάδων, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και τη δημιουργία μια παγκόσμιας κουλτούρας, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής προσκάλεσε την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 178 μαθητές από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας. Οι μαθητές των δύο σχολείων συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είχαν σχεδιαστεί από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Στάδιο « Αλέξανδρος Αθανασιάδης» και στα γήπεδα αθλοπαιδιών, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας πήραν μέρος σε σκυταλοδρομίες στον στίβο. Παράλληλα διοργανώθηκαν τουρνουά βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ και ποδοσφαίρου. Οι ομάδες που πήραν μέρος στις αθλοπαιδιές ήταν μικτές, αποτελούνταν δηλαδή από μαθητές και των δύο σχολείων.

Οι μαθητές διασκέδασαν, γυμνάστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους κανονισμούς των αθλοπαιδιών και τη συμπεριφορά του σωστού αθλητή.

 

Επιστροφή