Τα Nέα μας

Διάκριση Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών

Διάκριση Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών

Μαϊ 2, 2019
Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών κατέκτησε την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Διεθνές Δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

 

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών κατέκτησε την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Διεθνές Δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Μάλιστα, οι νικητές κάθε ηλικιακού 
group του Εθνικού Διαγωνισμού θα λάβουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό του Δικτύου «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο δίκτυο έστειλαν τις συμμετοχές τους στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και αξιολογήθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου. Τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν  ίδια με εκείνα του Διεθνή Διαγωνισμού, που προκηρύσσεται κάθε χρόνο από τον Διεθνή Συντονιστή του Δικτύου και αφορούν στη μορφή, τη δομή και την ποιότητα της συμμετοχής, στο αν εστιάζουν σε ένα τοπικό περιβαλλοντικό θέμα, στην έρευνα και τη διάχυση της πληροφορίας στην τοπική κοινωνία.                                                                                                                     

Το Σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με μια φωτογραφία που απεικονίζει μέλη του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής να πετούν τα υπολείμματα του φρούτου, που τρώνε οι μαθητές στην Τραπεζαρία, στον κάδο κομποστοποίησης που έχει το Σχολείο μας.

Με αυτή τη φωτογραφία, που θα αποτελέσει «τροφή για δράση», οι μαθητές του Ομίλου θέλουν να δείξουν ότι η ανακύκλωση των τροφίμων, μέσω του κάδου κομποστοποίησης, είναι μια λύση στα πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα. Η στάση αυτή δηλώνει τον σεβασμό των μαθητών προς το περιβάλλον. Ξεκινώντας από τον μικρόκοσμο του Σχολείου, παράγουν κομπόστ, φυτικό λίπασμα, από τις φλούδες των φρούτων και στη συνέχεια το χρησιμοποιούν για την καλλιέργεια φυτών στον κήπο του Σχολείου. Έτσι, καλούν όλους μας, σε μια κοινή προσπάθεια, να κάνουμε τις πόλεις μας βιώσιμες. 

 

 

Επιστροφή