Τα Nέα μας

Διάκριση μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Σχολικό Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό»

Διάκριση μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Σχολικό Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στο Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό»

Απρ 9, 2019
Τέσσερις μαθητές της 5ης τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, που παρακολουθούν το EFL πρόγραμμα στα Αγγλικά, η Γεωργία Καραστάθη, η Νίκη Κεφάλα, η

Τέσσερις μαθητές της 5ης τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, που παρακολουθούν το EFL πρόγραμμα στα Αγγλικά, η Γεωργία Καραστάθη, η Νίκη Κεφάλα, η Μαριανίνα Κεφαλογιάννη και ο Σοφοκλής Σκαρλάτος, μαζί με τη δασκάλα τους Αριάνα Ράπτη,  συμμετείχαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό κατά του σχολικού εκφοβισμού, που φέτος επικεντρώθηκε στο ζήτημα του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber-bullying). Οι μαθητές μας κατέκτησαν την 4η θέση ανάμεσα σε 208 ομάδες Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας μας.

Ο διαγωνισμός αυτός, που οργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, με συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, διεξάγεται με στόχο να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τον τρόπο με τον οποίο αυτές βοηθούν στην επίλυση των διαφορών και στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας.

Τα μέλη της ομάδας του Σχολείου μας επέλεξαν να δώσουν έμφαση στο φαινόμενο του Οnline Ηarassment (Διαδικτυακή παρενόχληση). Οι μαθητές μας εργάστηκαν ομαδικά, κατανόησαν και εμβάθυναν στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, διερεύνησαν τις διαφορετικές μορφές διαδικτυακού εκφοβισμού, μοιράστηκαν ιδέες και εμπειρίες τους και δημιούργησαν ένα video,  στην Αγγλική γλώσσα, δίνοντας, με ευρηματικό και κατανοητό τρόπο, το δικό τους μήνυμα κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Απριλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τη δασκάλα τους για την επιτυχία τους.

 

 

Επιστροφή