Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας!

Ας εκτοξεύσουμε όλοι μαζί τους μαθητές μας και το Σχολείο μας στο διάστημα!

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας στην πρωτοβουλία των μαθητών Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής CanSat. Ο διαγωνισμός CanSat διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA) και καλεί μαθητές από όλη την Ευρώπη να κατασκευάσουν και να εκτοξεύσουν έναν μικρό δορυφόρο στο μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού. Μέσα σε ένα σκάφος ύψους μόλις 115 χιλιοστών και διαμέτρου 66 χιλιοστών, ενσωματώνονται όλα τα απαραίτητα συστήματα για τη λειτουργία της συσκευής, καθώς επίσης και οι αισθητήρες και οτιδήποτε άλλο κρίνεται απαραίτητο για την εκτέλεση της αποστολής. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ

H ομάδα προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του πανελλήνιου υπο-διαγωνισμού CanSat in Greece που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την SPIN-Space Innovation. Το CanSat τους αναμένεται να εκτοξευτεί στο 1 χιλιόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας με την χρήση ενός πυραύλου υψηλής ισχύος (High Power Rocket). Στο πλαίσιο του Ελληνικού διαγωνισμού, ο πύραυλος αυτός έχει κατασκευαστεί από την SPIN Hellas – Space Innovation.

Δείτε περισσότερα: Ιστοσελίδα - Instagram - YouTube 

Η ομάδα

Η μαθητική ομάδα EASC (Exoplanet Atmospheric Servey CanSat) αποτελείται από 6 μαθητές και έναν καθηγητή σύμβουλο. Παρακάτω τα μέλη της ομάδας με αλφαβητική σειρά με ένδειξη της αρμοδιότητας κάθε μέλους: 

Ορέστης Αναγνωστάκης Μηχανικός πτήσης
Στέλιος Αντωνιάδης Τμήμα πληροφορικής, ηλεκτρονικών,  μηχανικός πτήσης
Νικόλας Σκεύης Συντονιστής, επιστημονική ομάδα, δημόσιες σχέσεις
Βύρωνας Τρικκαλίδης Τμήμα πληροφορικής, ηλεκτρονικών, μηχανικός πτήσης
Γιώργος Χαΐνης Τμήμα δημοσίων σχέσεων
Δημήτριος Χρυσικός Επιστημονική ομάδα, Δημόσιες σχέσεις

Νικόλαος Ανδρικόπουλος Καθηγητής Φυσικής, υπεύθυνος ομάδας

Η αποστολή & το όραμα της ομάδας

Αποστολή της ομάδας είναι η κατασκευή ενός CanSat, το οποίο θα  αποτελέσει ένα technology demonstrator για την χρήση μικρών διαστημικών συσκευών προκειμένου να συλλεχθούν βασικές πληροφορίες για την ατμόσφαιρα και το έδαφος εξωπλανητών.

«Εμπνευσμένοι από την αποστολή Huygens στον Τιτάνα, οραματιζόμαστε ένα μέλλον στο οποίο αποστολές σε μακρινούς πλανήτες θα φέρουν μαζί τους μικρές συσκευές, οι οποίες θα εισέρχονται στις ατμόσφαιρες των διαφόρων πλανητών στέλνοντας δεδομένα για αυτές στη Γη. Έτσι, θα διευρύνονται οι γνώσεις μας πάνω στη μορφολογία των πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ενώ παράλληλα θα μπορούν επιστήμονες να εξετάζουν κατά πόσο θα είχε επιστημονικό ενδιαφέρον η οργάνωση μιας πιο ενδελεχούς αποστολής στους πλανήτες αυτούς.» 

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, οι μαθητές μας συμμετέχουν παράλληλα στο Annual Fund του Σχολείου μας. Το ποσό που θα προκύψει μετά την κάλυψη των αναγκών του έργου θα στηρίξει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Οικονομική Ενίσχυση συμμαθητών και των οικογενειών τους στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη. Δείτε περισσότερα για τις ανάγκες του έργου εδώ.

Κάθε δωρεά ενδυναμώνει τους μαθητές μας.

Για να κάνετε τη δωρεά σας: 

  • με κάρταπαρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Οι πληροφορίες που παρέχετε θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης δωρεάς καθώς και για την αναγνώριση της στήριξής σας με βάση τη συγκατάθεσή σας (όπου έχει εφαρμογή). Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
  • με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό δείτε εδώ.
The specified form no longer exists or is currently unpublished.