Ας εκτοξεύσουμε όλοι μαζί τους μαθητές μας και το Σχολείο μας στο διάστημα!

Αγαπητοί γονείς,

Μοιραζόμαστε μαζί σας με χαρά την πρωτοβουλία μιας ομάδας μαθητών του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών και σας προσκαλούμε να τη στηρίξετε.

Σας ευχαριστούμε.

Βασιλική Τλα
Διευθύντρια Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών
Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε η EASC (Exoplanet Atmospheric Survey CanSat), μία ερευνητική ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών που αποτελείται από 6 μαθητές της γ΄ Γυμνασίου και έναν επιβλέποντα καθηγητή.

Συμμετέχουμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό CanSat in Greece που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την SPIN-Space Innovation σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Ο διαγωνισμός καλεί ομάδες να συμμετέχουν και να διαγωνιστούν στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός CanSat. Τα CanSat είναι μία κατηγορία μικρών διαστημικών συσκευών, οι οποίες έχουν το μέγεθος ενός τυπικού αλουμινένιου κουτιού αναψυκτικού (από εκεί έχει άλλωστε πάρει και το όνομά της αυτή η κατηγορία δορυφόρων).

Τον Νοέμβριο του 2021, η EASC προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Το CanSat μας θα εκτοξευθεί στις 28 Απριλίου 2022 και η εκτόξευση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα μας στο YouTube. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα προκριθεί στον διαγωνισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όραμά μας είναι να αφήσουμε το δικό μας επιστημονικό αποτύπωμα. Θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Αποστολή μας είναι να αναπτύξουμε βιώσιμες μεθόδους για να γνωρίσουμε καλύτερα μακρινούς πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα και να βρούμε τρόπους αξιοποίησής τους στο παρόν και στο μέλλον.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε τα έξοδα του project και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί σε έναν από τους παλαιότερους θεσμούς του Σχολείου μας, το Πρόγραμμα Υποτροφιών.
Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα επίσης αν κάνατε ένα like και αν μας ακολουθούσατε στα social media της ομάδας, καθώς κάτι τέτοιο μας βοηθά να διαδώσουμε το έργο μας και τα αποτελέσματά του.
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!

Με εκτίμηση, 

Τα μέλη της EASC

Ορέστης Αναγνωστάκης
Στέλιος Αντωνιάδης
Νικόλας Σκεύης
Βύρωνας Τρικκαλίδης
Γιώργος Χαΐνης
Δημήτριος Χρυσικός

Νικόλαος Ανδρικόπουλος
Καθηγητής Φυσικής, υπεύθυνος ομάδας

Κάθε δωρεά είναι μία πράξη αισιοδοξίας.

Αναγνωρίζουμε τους υποστηρικτές μας, κατόπιν συγκατάθεσής τους, στην ιστοσελίδα της δράσης μας στις ακόλουθες κατηγορίες: 

Low Earth Orbit Contributors έως €24
Geosynchronous Earth Orbit Contributors €25-49
Lunar Contributors €50-99
Interplanetary Contributors €100-249
Interstellar Contributors >€250

Παράλληλα, η συνεισφορά των υποστηρικτών μας αναγνωρίζεται κατόπιν συγκατάθεσής τους -ανεξαρτήτως ποσού- στον ψηφιακό «τοίχο» των δωρητών του Annual Fund του Σχολείου μας που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου Αθηνών εδώ καθώς και -με βάση το συνολικό ετήσιο ποσό των δωρεών τους- στην ετήσια Έκθεση Δωρεών του Κολλεγίου σε Giving Societies (Honor Roll of Donors) με αναγραφή της αδιάλειπτης προσφοράς τους για 5 και 10 έτη. 

Με την υποστήριξη του Development Office του Κολλεγίου
T: +30 210 6798217

Το Κολλέγιο Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1925 από φωτισμένους Έλληνες με την υποστήριξη Αμερικανών φιλελλήνων και παρέχει εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών σε πάνω από 4.700 μαθητές σε ισότιμη αναλογία μεταξύ των δύο φύλων. Σύμφωνα με τη μακρά παράδοση προσφοράς του Σχολείου μας, όλα τα έσοδα επανεπενδύονται στους εκπαιδευτικούς σκοπούς του, για να υπηρετήσουν το όραμα των ιδρυτών και την αποστολή του. Οι μαθητές μας διαχρονικά στηρίζουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών μέσα από τις δράσεις τους.

Δήλωση Ενημέρωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων