Θερινά Προγράμματα στο Εξωτερικό

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Θερινών Προγραμμάτων στο Εξωτερικό εγκαινιάστηκε το 2019 και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να φοιτήσουν για σύντομο χρονικό διάστημα σε Σχολείο ξένης χώρας, να γνωρίσουν νέους τόπους, ήθη και έθιμα, να συναναστραφούν και να δημιουργήσουν φιλίες με παιδιά της ηλικίας τους από άλλες χώρες, να αποκτήσουν διεθνή και πολυπολιτισμική συνείδηση.

Οι μαθητές εκτίθενται σε διαφορετικά μοντέλα εκπαίδευσης, εμπλουτίζουν τις εμπειρίες τους, πέρα από τις σχολικές αίθουσες, και αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες.

Ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να γνωρίσουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, να ωριμάσουν, να γίνουν πιο ανεξάρτητοι, να βγουν από την ασφάλεια της ζωής που γνωρίζουν και να προσαρμοστούν εύκολα σε νέες καταστάσεις. Το Πρόγραμμα τους στηρίζει και τους εμπνέει για τις κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν στο μέλλον για τις σπουδές και την επαγγελματική πορεία τους.

Το Πρόγραμμα αυτό υπηρετεί το όραμα των ιδρυτών μας για την προώθηση της ακαδημαϊκής αριστείας και τη δημιουργία πολιτών του κόσμου. Παράλληλα, συνάδει με τις στρατηγικές προτεραιότητες του Σχολείου για παροχή περισσότερων ευκαιριών στους μαθητές πέραν του προγράμματος σπουδών.

Τρεις Υπότροφοι του Προγράμματος παρακολούθησαν το καλοκαίρι του 2019 προγράμματα στα Σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών Northfield Hermon, Taft School και Cushing Academy με τη στήριξη του νέου αυτού Προγράμματος.

«Φωνές» υποτρόφων

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω το Σχολείο μου και τον δωρητή, ο οποίος, χωρίς να με γνωρίζει, μου προσέφερε την ευχάριστη εμπειρία να συμμετάσχω στο θερινό πρόγραμμα του Northfield Mount Hermon. Πραγματικά είμαι ευγνώμων για αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε. Ποτέ δεν θα είχα διανοηθεί να επισκεφθώ την Αμερική, λόγω της οικονομικής κατάστασης της οικογενείας μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να κάνω ένα από τα όνειρά μου πραγματικότητα.»

Μαθήτρια Λυκείου

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ευγνωμοσύνη που νιώθω προς τον δωρητή και προς το Σχολείο που μου προσέφεραν αυτήν την τεράστια ευκαιρία. Θα μπορούσα να περιγράψω το Πρόγραμμα στο Cushing Academy ως ένα ψυχικό, συναισθηματικό και σωματικό ταξίδι που με βοήθησε να ανακαλύψω τον εαυτό μου, να γνωρίσω τα δυνατά και αδύνατα σημεία μου. Με ωρίμασε, με βελτίωσε ακαδημαϊκά και με παρακίνησε να καταφέρω περισσότερα.»

Μαθήτρια Λυκείου

«Στο θερινό Πρόγραμμα του Taft School, γνώρισα παιδιά από τις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη και απέκτησα πολλούς φίλους με τους οποίους μιλάμε διαδικτυακά. Επίσης, δοκίμασα διαφορετικά σπορ και έπαιξα τένις. Ελπίζω αυτό το πρόγραμμα να συνεχιστεί, ώστε και άλλα παιδιά να έχουν αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία.» 

Μαθήτρια Λυκείου