Η στήριξή σας κάνει τη διαφορά στη ζωή των μαθητών μας.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την οικονομική ενίσχυση μαθητών του Κολλεγίου υποστηρίζεται από το Annual Fund. Η στήριξη του προγράμματος σε ετήσια βάση υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως η περίοδος που διανύουμε. Η στήριξη αυτή επιτρέπει στο Κολλέγιο να εξασφαλίζει την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε μαθητές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αν και η ζήτηση για φοίτηση στο Κολλέγιο Αθηνών παραμένει υψηλή, πολλές από τις οικογένειες μαθητών μας αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια των σπουδών των παιδιών τους στο Σχολείο. Οι αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση έχουν υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα πριν από δέκα περίπου χρόνια. 

Η στήριξή σας διασφαλίζει ότι κανένας μαθητής δεν θα στερηθεί τη μοναδική Κολλεγιακή εμπειρία και πρωτοποριακή εκπαίδευση για οικονομικούς λόγους. 


Σήμερα, η ενίσχυση μαθητών που έχουν οικονομική ανάγκη απορροφά το 6% των εσόδων του Σχολείου ενώ το 29% των πόρων που απαιτούνται προέρχεται από τη συλλογική προσπάθεια και προσφορά της ευρύτερης Κολλεγιακής οικογένειας. Στρατηγική προτεραιότητά μας αποτελεί η δημιουργία επαρκούς πλεονάσματος, που θα επιτρέπει τη βιώσιμη ανάπτυξη του Προγράμματος στο μέλλον, με τη χρηματοδότησή του από ιδιωτικούς φορείς, έσοδα από το endowment και τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Η συμβολή σας είναι πολύτιμη. Υπάρχουν δυνατότητες για ονομαστικές υποτροφίες προς τιμήν κάποιου προσώπου ή της οικογένειάς σας, εις μνήμην αγαπημένων σας ή στο όνομα ιδρύματος ή επιχείρησης.

Για ονομαστικές υποτροφίες, θα πρέπει να παρέχεται πλήρης οικονομική ενίσχυση για ένα έτος: €12.000

Το ποσό περιλαμβάνει τα δίδακτρα και το κόστος μεταφοράς.

Το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί ως εξής: 

 • Με δωρεά αποκλειστικά για συγκεκριμένο σκοπό, που είτε καταβάλλεται άμεσα, ή παρέχεται δέσμευση για καταβολή εντός του έτους. Στη δεύτερη περίπτωση, η καταβολή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τον Μάιο κάθε έτους, προ της εγγραφής του μαθητή.
 • Με δέσμευση κεφαλαίου, οι ετήσιοι τόκοι του οποίου καλύπτουν στο διηνεκές πλήρεις υποτροφίες για 6 ή 3 έτη φοίτησης. Το κεφάλαιο μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ ή να παρασχεθεί δέσμευση για καταβολή εντός 3 ετών από την ημερομηνία της σχετικής συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, μέρος του ποσού θα καταβληθεί με την έγκριση της χρηματοδότησης. Η ονομαστική υποτροφία θα ενεργοποιηθεί, όταν το ποσό που έχει καταβληθεί είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το 50% του κεφαλαίου. Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Development Office τηλεφωνικά στο (+30) 210-698217 ή με email στο [email protected].

Κάθε δωρεά για την οικονομική ενίσχυση μαθητών είναι σημαντική. Οι δωρεές αυτές διατίθενται για την κάλυψη επιπλέον αναγκών των υποτρόφων μας ενώ σωρευτικά μπορούν να εξασφαλίσουν την κάλυψη πλήρους 3ετούς ή 6ετούς υποτροφίας.

  «Φωνές» υποτρόφων

  «Καταστάσεις όπως η πανδημία μας δείχνουν πόσο όλοι μας επηρεαζόμαστε από όσα συμβαίνουν γύρω μας και πόσο απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι η δύναμη του Κολλεγίου. Η στήριξη σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά έχουν τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο είναι πολύτιμη. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να φοιτήσουμε σε αυτό το Σχολείο και για τους δρόμους που μας ανοίγετε για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα.»

  Μαθητής Λυκείου

  «Περίπου 100 χρόνια μετά την ίδρυσή του το Κολλέγιο συνεχίζει να τιμά το όραμα των ιδρυτών του, δίνοντας ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλα τα παιδιά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων και υπερήφανη που φοιτώ σε αυτό το Σχολείο. Βασιζόμαστε σε εσάς να στηρίξετε το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης ώστε περισσότερα παιδιά να έχουν αυτή την ευκαιρία.»

  Μαθήτρια Λυκείου

  «Το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης δεν είναι παρά οι άνθρωποι της Κολλεγιακής Κοινότητας, που στηρίζουν τους υποτρόφους μας.»

  Γιολένα Εξάρχου '04
  Απόφοιτος Νομικής Σχολής Αθηνών

  «Θα πω απλά ότι εκείνη τη στιγμή [όταν έμαθα για την υποτροφία] συνειδητοποίησα, σε τόσο μικρή ηλικία, ότι είχα πλέον το μέλλον μου στα χέρια μου και ότι μου είχε προσφερθεί μια μοναδική ευκαιρία ζωής.»

  Κωνσταντίνος Τάκο '14
  Απόφοιτος Τμήματος Βιοϊατρικής Μηχανικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Worcester (Worcester Polytechnic Institute - WPI) της Μασαχουσέτης (Η.Π.Α.)
  Μηχανικός Ανάπτυξης Προϊόντων, Abiomed Inc, Βοστώνη, Η.Π.Α.