Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας!

Ας εκτοξεύσουμε όλοι μαζί τους μαθητές μας και το Σχολείο μας στο διάστημα!

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας στην πρωτοβουλία των μαθητών Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής CanSat. Ο διαγωνισμός CanSat διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA) και καλεί μαθητές από όλη την Ευρώπη να κατασκευάσουν και να εκτοξεύσουν έναν μικρό δορυφόρο στο μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού. Μέσα σε ένα σκάφος ύψους μόλις 115 χιλιοστών και διαμέτρου 66 χιλιοστών, ενσωματώνονται όλα τα απαραίτητα συστήματα για τη λειτουργία της συσκευής, καθώς επίσης και οι αισθητήρες και οτιδήποτε άλλο κρίνεται απαραίτητο για την εκτέλεση της αποστολής. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ

H ομάδα προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του πανελλήνιου υπο-διαγωνισμού CanSat in Greece που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την SPIN-Space Innovation. Το CanSat τους αναμένεται να εκτοξευτεί στο 1 χιλιόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας με την χρήση ενός πυραύλου υψηλής ισχύος (High Power Rocket). Στο πλαίσιο του Ελληνικού διαγωνισμού, ο πύραυλος αυτός έχει κατασκευαστεί από την SPIN Hellas – Space Innovation.

Δείτε περισσότερα: Ιστοσελίδα - Instagram - YouTube 

Η ομάδα

Η μαθητική ομάδα EASC (Exoplanet Atmospheric Servey CanSat) αποτελείται από 6 μαθητές και έναν καθηγητή σύμβουλο. Παρακάτω τα μέλη της ομάδας με αλφαβητική σειρά με ένδειξη της αρμοδιότητας κάθε μέλους: 

Ορέστης Αναγνωστάκης Μηχανικός πτήσης
Στέλιος Αντωνιάδης Τμήμα πληροφορικής, ηλεκτρονικών,  μηχανικός πτήσης
Νικόλας Σκεύης Συντονιστής, επιστημονική ομάδα, δημόσιες σχέσεις
Βύρωνας Τρικκαλίδης Τμήμα πληροφορικής, ηλεκτρονικών, μηχανικός πτήσης
Γιώργος Χαΐνης Τμήμα δημοσίων σχέσεων
Δημήτριος Χρυσικός Επιστημονική ομάδα, Δημόσιες σχέσεις

Νικόλαος Ανδρικόπουλος Καθηγητής Φυσικής, υπεύθυνος ομάδας

Η αποστολή & το όραμα της ομάδας

Αποστολή της ομάδας είναι η κατασκευή ενός CanSat, το οποίο θα  αποτελέσει ένα technology demonstrator για την χρήση μικρών διαστημικών συσκευών προκειμένου να συλλεχθούν βασικές πληροφορίες για την ατμόσφαιρα και το έδαφος εξωπλανητών.

«Εμπνευσμένοι από την αποστολή Huygens στον Τιτάνα, οραματιζόμαστε ένα μέλλον στο οποίο αποστολές σε μακρινούς πλανήτες θα φέρουν μαζί τους μικρές συσκευές, οι οποίες θα εισέρχονται στις ατμόσφαιρες των διαφόρων πλανητών στέλνοντας δεδομένα για αυτές στη Γη. Έτσι, θα διευρύνονται οι γνώσεις μας πάνω στη μορφολογία των πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ενώ παράλληλα θα μπορούν επιστήμονες να εξετάζουν κατά πόσο θα είχε επιστημονικό ενδιαφέρον η οργάνωση μιας πιο ενδελεχούς αποστολής στους πλανήτες αυτούς.» 

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, οι μαθητές μας συμμετέχουν παράλληλα στο Annual Fund του Σχολείου μας. Το ποσό που θα προκύψει μετά την κάλυψη των αναγκών του έργου θα στηρίξει το Πρόγραμμα Υποτροφιών για την Οικονομική Ενίσχυση συμμαθητών και των οικογενειών τους στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη. Δείτε περισσότερα για τις ανάγκες του έργου εδώ.

Κάθε δωρεά ενδυναμώνει τους μαθητές μας.

Για να κάνετε τη δωρεά σας: 

  • με κάρταπαρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Οι πληροφορίες που παρέχετε θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης δωρεάς καθώς και για την αναγνώριση της στήριξής σας με βάση τη συγκατάθεσή σας (όπου έχει εφαρμογή). Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
  • με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό δείτε εδώ.
Σκοπός δωρεάς
Άλλα στοιχεία δωρεάς
Ποσό δωρεάς*
Σημείωση: Το ελάχιστο ποσό δωρεάς των €10 ισχύει για δωρεές με κάρτα ή τραπεζική κατάθεση. Δωρεές μικρότερες του ελάχιστου ποσού μπορούν να κατατίθενται σε συνεννόηση με τη Σχολική Μονάδα, το Προεδρείο της τάξης ή/και το Μαθητικό Συμβούλιο. 

Στοιχεία επικοινωνίας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας με ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία, ακολουθώντας τις οδηγίες. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του Ε.Ε.Ι. (ή επικαιροποιούν τα ήδη καταχωρισμένα στοιχεία σας) και χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς έκδοσης και αποστολής απόδειξης δωρεάς καθώς και για μελλοντική επικοινωνία για σκοπούς στήριξης του έργου του Σχολείου. Για οποιαδήποτε αλλαγή/επικαιροποίηση στο μέλλον μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected].


Θα ήθελα κάνω τη δωρεά μου

Άτομο επικοινωνίας εντός επιχείρησης / οργανισμού

Σχέση με το Κολλέγιο*

Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/ης.

Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο
Σχέση με το Κολλέγιο*

Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/ης.

Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο

Συγκατάθεση για ονομαστική αναφορά

Αναγνωρίζουμε τους δωρητές μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —με βάση το ετήσιο συνολικό ποσό των δωρεών τους— στην ετήσια Έκθεση Δωρεών (Report on Giving) σε Giving Societies (Honor Roll of Donors). Αναγράφεται η αδιάλειπτη προσφορά δωρητών για 5 και 10 έτη. H Έκθεση Δωρεών διανέμεται σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Για την ονομαστική αναφορά σας στην Έκθεση Δωρεών θα λάβετε ειδική επικοινωνία και φόρμα συγκατάθεσης. Μπορείτε να δείτε την ετήσια Έκθεση Δωρεών 2019-2020 εδώ.
Αναγνωρίζουμε παράλληλα τη συνεισφορά των δωρητών μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —ανεξαρτήτως ποσού— στον ψηφιακό «τοίχο» των δωρητών του Annual Fund που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου Αθηνών εδώ.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, η συνεισφορά των δωρητών μας αναγνωρίζεται επιπρόσθετα κατόπιν συγκατάθεσής τους στην ιστοσελίδα της δράσης που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές μας εδώ σε κατηγορίες ως εξής: 

  • Low Earth Orbit Contributors έως €24
  • Geosynchronous Earth Orbit Contributors €25-49
  • Lunar Contributors €50-99
  • Interplanetary Contributors €100-249
  • Interstellar Contributors >€250

Η ονομαστική αναφορά μπορεί να γίνει στο όνομα του δωρητή ή/και του/της συζύγου ή άλλου αγαπημένου προσώπου ή σε εταιρεία/οργανισμό που εκπροσωπεί. Την ονομαστική αναφορά των αποφοίτων συνοδεύει το έτος αποφοίτησης. Το ποσό της δωρεάς δεν δημοσιοποιείται.

Συγκατάθεση*

Παρακαλούμε συμπληρώστε σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

Παρακαλούμε συμπληρώστε με λατινικούς χαρακτήρες σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

Σχόλια / Παρατηρήσεις

 

Το Κολλέγιο Αθηνών (Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός. Οι δωρεές προς το Κολλέγιο εκπίπτονται από τη φορολογία υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο. 

Χρειάζεστε βοήθεια; Για οποιοδήποτε άλλο ερώτημα ή τεχνικό πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210-6798217, 218 ή με email στο [email protected].