Εργαλεία αναζήτησης στο Διαδίκτυο

Google Η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης κειμένου, εικόνας, βίντεο και άλλα

YouTube Μηχανή αναζήτησης βίντεο

Bing Μηχανή αναζήτησης της Microsoft 

DuckDuckGo  Μηχανή αναζήτησης που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη και την αποφυγή φιλτραρισμένων, προσωποποιημένων αποτελεσμάτων ώστε να εξαλείφεται η πιθανότητα του filter bubble

CC Search  Μηχανή αναζήτησης επικεντρωμένη σε περιεχόμενο με άδεια χρήσης Creative Commons.

Lycos Η παλαιότερη μηχανή αναζήτησης σε λειτουργία.

SweetSearch Το SweetSearch πραγματοποιεί αναζητήσεις μόνο μέσα σε επιλεγμένα site από τους ειδικούς επιστήμονες, δασκάλους και βιβλιοθηκονόμους, οι οποίοι έχουν αξιολογήσει την κάθε πηγή ξεχωριστά. Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων αξιολογούνται διαρκώς ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη εμπειρία χρήστη.

Dogpile  Μεταμηχανή αναζήτησης που ψάχνει ταυτόχρονα και επιστρέφει αποτελέσματα από τη Google, το Yahoo!, τη Yandex, το Bing κ.α.

Europeana Η Europeana ή Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη άνοιξε τις πύλες της στο κοινό στις 20 Νοεμβρίου 2008. Η ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη δίνει πρόσβαση σε δύο εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, αρχειακά έγγραφα, πίνακες και ταινίες, υλικά προερχόμενα από εθνικές βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

New York Public Library Best of the Web Κατάλογος site επιλεγμένων από τους βιβλιοθηκονόμους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.

Google Books Μηχανή αναζήτησης πλήρους κειμένου ανάμεσα σε εκατομμύρια βιβλίων ψηφιοποιημένα στα πλαίσια του Library Project. Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο είναι δυνατή για τα βιβλία εκείνα που ανήκουν στο public domain.

findingDulcinea Πρόκειται για ένα Online οδηγό του οποίου ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες στην αναζήτηση της πληροφορίας παρέχοντας πρόσβαση σε ελεγμένο, αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας υλικό.

Sources Αναζητήσιμη βάση δεδομένων  η οποία συγκροτείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Library and Archival Exhibitions on the Web Συλλογή από πάνω από 300 συνδέσμους Online εκθέσεων βιβλιοθηκών, αρχείων και μουσείων ανά τον κόσμο.

The Internet Encyclopedia of Philosophy Ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να παρέχει πρόσβαση σε λεπτομερείς, ακαδημαϊκές, peer reviewed, πληροφοριακές πηγές σχετικά με τη φιλοσοφία και τους φιλοσόφους.

Wordnik Online λεξικό που σκοπό έχει να συγκεντρώσει όλες τις λέξεις της αγγλικής γλώσσας. Παρέχει ορισμούς και ετυμολογίες από διάφορα, έγκυρα λεξικά.

Stanford encyclopedia of Philosophy Εγκυκλοπαίδεια της Φιλοσοφίας. Τα λήμματα εμπλουτίζονται και ανανεώνονται διαρκώς από ομάδες εξειδικευμένων επιστημόνων.

Khan Academy H Khan Academy προσφέρει υλικό πρακτικής εξάσκησης, εκπαιδευτικά βίντεο και προσωποποιημένο περιβάλλον εκπαίδευσης  ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να μελετούν σύμφωνα με τους δικούς τους ρυθμούς μέσα και έξω από την τη σχολική αίθουσα. Διαθέτει περιεχόμενο σχετικά με τα Μαθηματικά, τις Επιστήμες, τον Προγραμματισμό, την Ιστορία, την Ιστορία της Τέχνης, Οικονομικά και πολλά άλλα. Για την ανάπτυξη του περιεχομένου συνεργάζεται με οργανισμούς όπως η ΝASA, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το ΜΙΤ κ.λπ.

Subject Finder Αναζητήσιμη βάση δεδομένων εκπαιδευτικών ιστοτόπων, συμπεριλαμβανομένων tutorials και διδακτικού και εκπαιδευτικού υλικού της Teum Teklehaimanot.

DOAJ.org Ευρετήριο Επιστημονικών Περιοδικών Ανοικτής Πρόσβασης. Τα περιοδικά καλύπτουν όλους τους κλάδους των Τεχνών και των Επιστημών. Όλα τα περιοδικά είναι peer reviewed.

WolframAlpha Υπολογιστική μηχανή αναζήτησης. Αντίθετα με τις κοινές μηχανές αναζήτησης η οποίες επιστρέφουν αποτελέσματα σχετικά με το ερώτημα του χρήστη, η WolframAlpha επιστρέφει τις ακριβείς απαντήσεις. Εξαιρετικά χρήσιμο σε όλες τις θετικές επιστήμες.

NRICH To NRICH είναι καινοτόμος συνεργασία ανάμεσα στα Τμήματα Μαθηματικών και Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge. Παρέχει πρόσβαση σε χιλιάδες ελεύθερες μαθηματικές πηγές για μαθητές 3 έως 18 ετών, καλύπτοντας όλα τα στάδια της εκπαίδευσης.

Math Guide έγκυρη πληροφόρηση για την επιστήμη των Μαθηματικών(στα αγγλικά).

Physics World θεματική πύλη για τη Φυσική (στα αγγλικά).

Sci Central επιστημονική θεματική πύλη που καλύπτει τις Βιοεπιστήμες, τις Επιστήμες Υγείας, τη Φυσική και τη Χημεία, τη Γη και Διάστημα και τις Τεχνολογικές Επιστήμες.

ADS θεματική πύλη για την Αρχαιολογία στη Μεγάλη Βρετανία.

iDAI Portal του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου (DAI). Πρόκειται για ένα ψηφιακό ερευνητικό περιβάλλον βασισμένο σε εργαλεία και αποθετήρια που επιτρέπουν στους ερευνητές, ιστορικούς και αρχαιολόγους να συγκεντρώσουν, αναλύσουν, εξετάσουν, μελετήσουν, δημοσιεύσουν και αποθηκεύσουν ερευνητικά δεδομένα και δημιουργικά προϊόντα.

The Digital Atlas of Roman and Medieval Civilizations Χάρτες και βάσεις δεδομένων με πληροφορίες για πολλές εκφάνσεις του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού πολιτισμού.

Artcyclopedia Βάση Δεδομένων αφιερωμένη στις καλές τέχνες.

Google Arts & Culture Online πλατφόρμα που επιτρέπει τη θέαση έργων τέχνης σε υψηλή ανάλυση. Διαθέσιμο σε 18 γλώσσες.

Web Gallery of Art Πρόκειται για ένα εικονικό μουσείο και μια αναζητήσιμη βάση δεδομένων στων ευρωπαϊκών καλών τεχνών από τον 3ο έως τον 19ο αιώνα.

Visual Arts Data Service θεματική πύλη για τις οπτικές τέχνες (στα αγγλικά)