Κατάκτηση 1ης θέσης από την ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού - "International EU-CONEXUS School Contest 2nd edition - Think Smart, Create Green"

Μαϊ 23, 2022

Μαθήτριες της β’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησαν την 1η θέση στον διεθνή διαγωνισμό "International EU-CONEXUS School Contest 2nd edition - Think Smart, Create Green".

 Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Η συμμαχία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για την Ενεργό Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης EU Conexus, στην οποία συμμετέχει και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με άλλα οκτώ Πανεπιστήμια, κάλεσε τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο πράσινο κτήριο ή ένα έξυπνο λιμάνι για την πόλη τους. Οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο, χρησιμοποιώντας βιώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά το οποίο θα συνοδευόταν από ένα κείμενο που επεξηγούσε λεπτομερώς τις καινοτομίες που προτείνονταν για να γίνουν οι ευρωπαϊκές πόλεις πιο έξυπνες και βιώσιμες όπως αντίστοιχα και τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Στον διεθνή διαγωνισμό πήραν μέρος περισσότερα από 91 σχολεία και 400 μαθητές.

Η ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού, με μέλη τις μαθήτριες Μαρία Δανάη Ματρακίδη, Μελίνα Μιχαλοπούλου, Μυρτώ Φωτεινή Μπαμπάτσικου και Μόνικα Μπεράχα και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγελική Ζούπα, σχεδίασε  ένα Smart Mall στον οικιστικό ιστό της Αθήνας. 

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, οι μαθήτριες προκρίθηκαν στις 5 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, κατόπιν  διαδικτυακής εξέτασης από την Εθνική Επιτροπή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβαν την πρώτη θέση και προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού.  Η ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού παρουσίασε το έργο της με τίτλο «A Smart Mall» στη διεθνή κριτική επιτροπή στις 5 Μαΐου 2022 και κατέκτησε το 1ο βραβείο στην ηλικιακή ομάδα 12-14.

Οι καινοτόμες ιδέες των μαθητριών εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ‘…The level of detail in the winning model is stunning’.

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου οι μαθήτριες παρευρέθηκαν σε ειδική τελετή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου τους επιδόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Η ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού έχει προσκληθεί να παρουσιάσει την εργασία της στο συνέδριο "EU-CONEXUS Final Dissemination Conference" που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2022.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του Γυμνασίου μας για την εξαιρετική διάκρισή τους! 

Επιστροφή