Τα Νέα μας

IB DP Τελετή παράδοσης σκύλου-οδηγού από Liberty Dogs

IB DP Τελετή παράδοσης σκύλου-οδηγού από Liberty Dogs

Απρ 4, 2023

Την Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, έγινε στο IB DP η τελετή παράδοσης της Αθηνάς στον κηδεμόνα της. Η Αθηνά είναι ο πρώτος σκύλος που αποκτήθηκε μετά από εθελοντική δράση ομάδας μαθητών του IB DP στο πλαίσιο του CAS Project τους. Η δράση και αγορά της Αθηνάς διεξήχθη σε συνεργασία με την οργάνωση Liberty Dogs κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και η παράδοσή της πραγματοποιήθηκε μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της. 

H οργάνωση Liberty Guide Dogs ιδρύθηκε από τον Γιάννη Κονδράρο το 2018 με σκοπό την απόκτηση και εκπαίδευση σκύλων-οδηγών κατάλληλων για την αρωγή ανθρώπων με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Το ΙΒ DP συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή από το 2019 μέσω του προγράμματος CAS μέσω μαθητών μας, οι οποίοι προσφέρουν τακτική εθελοντική υπηρεσία ή/και ολοκληρώνουν το CAS Project τους με συνεργάτη και αποδέκτη την οργάνωση. 

Στην αρχή της τελετής, ο Γιάννης Κονδράρος και εθελοντές της οργάνωσης, όπως ο Γιάννης Βελισσαρίου '21, τόνισαν στους μαθητές μας την σπουδαιότητα της ενημέρωσης σχετικά με θέματα προσβασιμότητας, καθώς και της εθελοντικής προσφοράς σε οργανώσεις όπως η Liberty Guide Dogs.

Επιστροφή