Τα Νέα μας

Σεμινάρια για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό και την Αναπηρία-Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Απρ 5, 2022

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου συντονίζει και διοργανώνει σειρά σεμιναρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων όσον αφορά σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα. 

Στο πλαίσιο αυτό, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί έξι διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα "Μεταναστευτικό-Προσφυγικό" με την κ. Σοφία Κουβελάκη ’02, Γενική Διευθύντρια της The HOME Project, όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021, το Κολλέγιο έχει εντάξει στην οικογένειά του τρία προσφυγόπουλα, παρέχει ενισχυτική διδασκαλία και συνεργάζεται με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και κρατικές οργανώσεις για την ενίσχυση και ένταξη και άλλων παιδιών στο Σχολείο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα "Αναπηρία-Άτομα με Ειδικές Ανάγκες" με την κ. Άννυ Μανιάτη Ευσταθίου, δικηγόρο, μητέρα μαθητών του Κολλεγίου, μέλος της Επιτροπής Γονέων - Parents Fund Drive Κολλεγίου Αθηνών, μέλος των ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ, του Συλλόγου Ιωνάς-ΑΓΣ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η οποία ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό τα τελευταία 18 χρόνια.

Η κ. Μανιάτη Ευσταθίου ορμώμενη από ένα περιστατικό στο ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία με το θέμα της θυματοποίησης των ανθρώπων αυτών και γνωρίζοντας τι παράδειγμα αποτελούν όταν είναι ενεργοί στην κοινωνία (αθλητισμός, προκρίσεις, εργασία), γεννήθηκε η πρόθεσή της να συνεισφέρει στην ενεργοποίηση της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών και μαθητριών.

Τα παιδιά συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτά, θέτοντας ερωτήσεις, καταθέτοντας προτάσεις και αναλύοντας προβληματισμούς σε μια προσπάθεια, πέραν της θεωρητικής ενημέρωσής τους, να συμμετάσχουν εθελοντικά σε δράσεις πεδίου. 

Επιστροφή