Τα Νέα μας

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία της Σάμου

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία της Σάμου

Ιαν 14, 2021

Το Κολλέγιο Αθηνών δώρισε πέντε διαδραστικούς πίνακες και πέντε υπολογιστές σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Καρλόβασι και το Βαθύ της Σάμου που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου. Η δωρεά του τεχνολογικού εξοπλισμού έγινε στη μνήμη της Κλαίρης και του Άρη, των δύο μαθητών που έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό.

Την παράδοση στους Διευθυντές των σχολείων έκαναν ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης, ο Διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας κ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης και ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Βασίλης Σκαναβής. Παρόντες κατά την παράδοση ήταν επίσης η κ. Βούλα Τσιαμήτρου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος υποδέχθηκε τους κ.κ. Συνολάκη, Συμεωνίδη και Σκαναβή στο Δημαρχιακό Μέγαρο μαζί με τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γεώργιο Κολλάρο. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Δρ. Νικόλαος Καλλιγέρης, κύριος ερευνητής και επιχειρησιακός υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Δρ. Νικόλαος Μελής, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Ο Καθηγητής Κ. Συνολάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας και κοινών δράσεων του Κολλεγίου Αθηνών με τους φορείς της Σάμου. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στον πρόσφατο σεισμό και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της σωστής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ακραίων φαινομένων. Όπως είπε, στο Κολλέγιο Αθηνών δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών με ειδικό μάθημα που διδάσκεται στη Β’ τάξη του Γυμνασίου.

Οι δήμαρχοι της Σάμου εξήραν το Κολλέγιο Αθηνών για τη σημαντική προσφορά του και κάλεσαν τον κ. Συνολάκη να επισκεφθεί και πάλι το νησί και να μιλήσει στους μαθητές με την ιδιότητα του Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών. 

Επιστροφή