Τα Νέα μας

Οι μαθητές μας στο πλευρό των μαθητών και των κατοίκων της Σάμου

Νοε 13, 2020

Σας ενημερώνουμε ότι οι Μαθητικές Κοινότητες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, μετά την απόφαση της Πολιτείας για τη λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τηλεκπαίδευση, αποφάσισαν να διαφοροποιήσουν τη μορφή της δράσης συμπαράστασης προς τους πληγέντες συμμαθητές τους στη Σάμο. Έτσι, αντί για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα, με τα οποία θα αγοραστούν διαδραστικοί πίνακες (smartboards) για τα σχολεία των περιοχών που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό που διατηρεί το Κολλέγιο στην Εθνική Τράπεζα:

 


100 / 480122-97

ΙΒΑΝ: GR14 0110 1000 0000 1004 8012 297

ΚΩΔ SWIFT (BIC) ETHNGRAA

 

με την αιτιολογία συναλλαγής «Σάμος» (μην παραληφθεί να γραφτεί η αιτιολογία στην κατάθεση).

Οι μαθητές των Δημοτικών, μαζί με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς», θα συνεχίσουν τη δράση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ανακούφιση των κατοίκων της Σάμου. Από τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, άρχισε η συγκέντρωση ειδών ατομικής υγιεινής, καθαρισμού, υγειονομικών ειδών, τροφίμων μακράς διάρκειας, γραφικής ύλης, σχολικών ειδών και κλινοσκεπασμάτων.

Τα είδη θα συλλέγονται σε ειδικούς χώρους της κάθε σχολικής μονάδας του Κολλεγίου και στη συνέχεια θα συσκευασθούν από τους μαθητές σε κιβώτια, για να παραδοθούν στους φορείς του νησιού, ώστε να αποσταλούν στους πληγέντες.

Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος των ειδών για την ανθρωπιστική βοήθεια: 

Είδη ατομικής υγιεινής: οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν, μάσκες κ.ά.

Είδη καθαρισμού: απορρυπαντικά, απολυμαντικά, αντισηπτικά μαντηλάκια

Είδη τροφίμων μακράς διάρκειας: λάδι, ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες, μπισκότα, κρουασάν κ.ά.

Σχολικά και Γραφική ύλη: σάκες, βιβλία, χαρτικά, τετράδια, μολύβια κ.ά.

Κλινοσκεπάσματα.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην προσπάθεια των μαθητών μας, όλων των σχολικών βαθμίδων, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη! Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι του Νηπιαγωγείου και των Δημοτικών, φυσικά και μπορούν εάν επιθυμούν να συνεισφέρουν και στη συγκέντρωση χρημάτων. Η δράση θα διαρκέσει από τις 16-11-2020 έως τις 15-12-2020.

Ολοκλήρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Άλλωστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου -συνεχίζοντας την παράδοση κοινωνικής προσφοράς του Σχολείου μας- έδειξαν πριν από λίγες ημέρες τη διάθεσή τους για δράσεις αλληλεγγύης με την αποστολή άνω των 300 δεμάτων στις πρόσφατα επίσης πληγείσες περιοχές Καρδίτσας – Μουζακίου και των ευρύτερων περιοχών. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκρισή σας. Πιστεύουμε ότι με την ίδια θέρμη θα συμμετάσχουμε όλοι και στη δράση για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Σάμο. 

 

Επιστροφή