Τα Νέα μας

Διάκριση μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών 
στην 3η Πανελλήνια Οικονομική Ολυμπιάδα

Διάκριση μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στην 3η Πανελλήνια Οικονομική Ολυμπιάδα

Μαϊ 3, 2023

Η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε φέτος για τρίτη χρονιά από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) – Μάρκος Δραγούμης. Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές Λυκείων της Ελλάδας ή του Απόδημου Ελληνισμού και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών στο πεδίο των οικονομικών σπουδών.

Ο Διαγωνισμός αποτελείται από τρεις φάσεις: τον Σχολικό, τον Περιφερειακό και τον Τελικό Γύρο. Στο σχολείο μας, οργανώθηκε τμήμα προετοιμασίας με μαθητές της Α’, της Β’ και της Γ’ Λυκείου υπό την πολύτιμη καθοδήγηση του καθηγητή κ. Αναστασίου Ιωάννου, με εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Πέμπτη. Τον Φεβρουάριο του 2023, διεξήχθη διαδικτυακά ο Σχολικός Γύρος στον οποίον συμμετείχαν με επιτυχία 8 μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, έλαβαν σημαντικές διακρίσεις και προκρίθηκαν όλες και όλοι στην επόμενη φάση. Συγκεκριμένα, στον Περιφερειακό Γύρο προκρίθηκαν οι ακόλουθοι μαθητές: Αλέξανδρος Αίσωπος, Δημήτριος Αίσωπος, Έλλη Αμιράλη, Στυλιανός Νικόλαος Αντωνιάδης, Σοφία Μαρία Αντωνιάδου, Αγγελική Καρυαμπά, Άρης Παναγιώτης Τσομώκος και Φίλιππος Χριστοδούλου.

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου του 2023 διεξήχθη δια ζώσης, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ο Περιφερειακός Γύρος του Διαγωνισμού. Σε αυτόν τον γύρο, διακρίθηκαν τρεις μαθητές της Γ’ Λυκείου από τους έξι συνολικά μαθητές που έδωσαν εξετάσεις, με αποτέλεσμα να προκριθούν στην Τελική Φάση που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου του 2023.

 

Μαθητές που διακρίθηκαν και προκρίνονται στην Τελική Φάση:


Αλέξανδρος Αίσωπος

Δημήτριος Αίσωπος

Άρης Παναγιώτης Τσομώκος  

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη σημαντική διάκρισή τους και καλή επιτυχία στον Τελικό!   

Επιστροφή