Τα Νέα μας

Ημέρα Ιδρυτών του Κολλεγίου Αθηνών

Οκτ 18, 2022

Σαν σήμερα, το 1925, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Κολλεγίου Αθηνών. Η 18η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα των Ιδρυτών του Κολλεγίου», στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών και εμπνευστών του Σχολείου μας, του Εμμανουήλ Μπενάκη, του Στεφάνου και της Πηνελόπης Δέλτα και πολλών ακόμη φωτισμένων Ελλήνων και Αμερικανών φιλελλήνων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας άρχισαν με την επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία μελών της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Σχολείου, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για το σημαντικό έργο προσφοράς όλων αυτών που συνέβαλαν στη δημιουργία του Σχολείου και στην ανάδειξή του ως Κέντρου Εκπαιδευτικής – Παιδαγωγικής Αριστείας μίλησαν ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Αλέξης Φυλακτόπουλος και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75.

Για τη σημαντική αυτή ημέρα μίλησε και ο απόγονος της οικογενείας Δέλτα και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΕΙ κ. Αλέξανδρος Σαμαράς.

Ακολούθησαν εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες για την Ημέρα των Ιδρυτών. 

Επιστροφή