Τα Νέα μας

Αποστολή του Κολλεγίου Αθηνών στη Βόρεια Εύβοια

Δεκ 17, 2021

Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 το Κολλέγιο Αθηνών επισκέφθηκε πυρόπληκτα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας για να παραδώσει τεχνολογικό, αθλητικό και σχολικό εξοπλισμό, προσφορά των μαθητικών κοινοτήτων του Σχολείου μας. Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια κ. Μαρία Ντίμου υποδέχθηκε με χαρά τους εκπαιδευτικούς και τα διοικητικά στελέχη του Κολλεγίου Αθηνών.

Την αποστολή του Κολλεγίου συγκροτούσαν ο Διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας κ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης με τη συνεργάτιδά του κ. Λένια Πασαλίδου, οι Καθηγητές-Σύμβουλοι των Μαθητικών Κοινοτήτων του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κ.κ. Νίκος Κόλλιας και Αλέξανδρος Σπύρογλου, καθώς και ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Βασίλης Σκαναβής.

Τα μέλη της αποστολής κατά την παραμονή τους στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Άννας συνδέθηκαν διαδικτυακά με τα δύο Δημοτικά Σχολεία του Κολλεγίου Αθηνών. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Άννας και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Κολλεγίου είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα, να ψάλλουν τα κάλαντα και να λύσουν δυο παιδικούς γρίφους. Έτσι, έστω και από μακριά, τα παιδιά είχαν μια ουσιαστική επαφή μεταξύ τους.

Η αποστολή του Κολλεγίου Αθηνών μετέβη και στην Ιστιαία και πιο συγκεκριμένα στο Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής, όπου διεξήχθη ανοιχτή σύσκεψη με κυβερνητικούς, αλλά και τοπικούς φορείς για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

 

Επιστροφή