Τα Νέα μας

Μαθήτρια του Κολλεγίου στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Debate 2021

Αυγ 25, 2021

Η μαθήτρια Στέλλα Στενού (ΙΒ1), ήταν μέλος της πενταμελούς Ελληνικής ομάδας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Debate 2021 (World Schools Debating Championship 2021), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου - 5 Αυγούστου διαδικτυακά. Τη διοργάνωση φέτος ανέλαβε το Macau English Debate Association, με την υποστήριξη των Debating Society Germany e.V. και Qatar Debate.

Η Στέλλα επιλέχθηκε να συμμετέχει στην ομάδα μέσω εκτενούς ανταγωνιστικής διαδικασίας μεταξύ των πιο καταξιωμένων στο debate μαθητών στην Ελλάδα. Στη συνέχεια συμμετείχε σε εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων και διεθνών τουρνουά, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και με αυξημένη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στον διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν 74 χώρες, καθιστώντας το το μεγαλύτερο WSDC στην τριακονταετή ιστορία του θεσμού. Η Ελληνική ομάδα σε debate με ομάδες από όλο τον κόσμο, όπως της Ολλανδίας, της Χιλής, του Ισραήλ, της Δανίας και του Κατάρ, και σημείωσε σημαντικές νίκες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Την ομάδα προπόνησε φέτος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Debate & Forensics Head Coach του Κολλεγίου, Καλλίνα Μπασλή, μαζί με τον προπονητή Debate του Pierce College, Θέμη Μαρκίδη. Ο απόφοιτος και προπονητής Forensics του Σχολείου μας, Θοδωρής Ντουνιάς, ήταν μέλος του 10μελούς παγκόσμιου Chief Adjudicators’ Panel του διαγωνισμού, και ήταν ένας εκ των κριτών του Grand Final του διαγωνισμού.  

Επιστροφή