Χρήση Μάσκας

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό και όσους εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους του Σχολείου, τις αίθουσες διδασκαλίας, τους διαδρόμους και τις τουαλέτες. Οι μαθητές πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και κατά τη μεταφορά τους με τα σχολικά λεωφορεία, αλλά και κατά την αναμονή τους στα κυλικεία. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, της σίτισης και του διαλείμματος σε εξωτερικούς χώρους. Οι γονείς που αφήνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους με ιδιωτικό μέσο και εισέρχονται στους χώρους του Σχολείου, πρέπει επίσης να φορούν μάσκα.  

Πλύσιμο Χεριών

Για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αν δεν υπάρχει σαπούνι, χρησιμοποιούμε αλκοολούχο αντισηπτικό. Δεν αγγίζουμε με τα χέρια το πρόσωπο και προσπαθούμε να μην αγγίζουμε επιφάνειες που έχουν προηγουμένως ακουμπήσει πολλά άτομα όπως πόμολα, διακόπτες, κουπαστή σκάλας, πάγκοι, πεζούλια. Τέλος, δεν ανταλλάσσουμε αντικείμενα με τους συμμαθητές μας. 

Τήρηση Αποστάσεων

Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και τηρούμε τις απαιτούμενες αποστάσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και όλων των δραστηριοτήτων στο Σχολείο.


Ειδικές Περιπτώσεις

Δικαίωμα Χρήσης Χειρουργικής Μάσκας

Παιδιά για τα οποία θα πρέπει να εξετάζεται το ενδεχόμενο χρήσης χειρουργικής μάσκας

Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της απλής υφασμάτινης θα πρέπει να συζητηθεί με τον θεράποντα ιατρό για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

1. Παιδιά με προηγούμενο ιστορικό σοβαρής ανοσοκαταστολής (χημειοθεραπεία, μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή συμπαγούς οργάνου)

2. Παιδιά με ινοκυστική νόσο

3. Παιδιά που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες, όπως είναι τα παιδιά με ρευματολογικά νοσήματα ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου

4. Παιδιά με μεσογειακή αναιμία

5. Παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη

 

Σύσταση για μη χρήση Μάσκας 

Παιδιά για τα οποία συστήνεται η ΜΗ χρήση μάσκας

1. Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς

2. Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους

 

Πηγή: Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας